2014. január 4., szombat

Karácsony

Amilyen spontán, olyan zökkenőmentesen és nyugodtan alakultak idén a karácsonyi előkészületek. 23-án este a tanítás után lázas csomagolásba kezdtünk, aztán jól elrejtettem az ajándékokat. (magam elől is így Szenteste igen csak törtem a fejem, hogy mit hova dugtam el...)
Másnap már 10 körül levittük a gyerekeket sétálni, levegőzni, közben sült a sajtos csirke a sütőben. Amikor dél felé indultunk fel, Krisz kitalálta, hogy elmegy a kocsmába, iszik egy-két sört...Danus jó utat kívánt neki és mentünk ebédelni. Mire leültünk az asztalhoz jött is Krisz a "kocsmából" és együtt ebédeltünk, közben Krisz lepantomímezte, hogy a fa nem is nagy, nem is kicsi és kint van a lépcsőházban. Gyerekek ebéd után, gond nélkül elaludtak és jött a remek, új ötlet, hogy feldíszítem alvásidőben a fát kint a lépcsőházban! Krisz bent kötözte a díszeket, én kint sapkában akasztgattam a fára. Amikor a gyerekek felébredtek kis mesenézés után kitaláltuk, hogy legyen a madaraknak is karácsonyuk és vigyék le a kissé avas kölesgolyót a kertbe. Öltöztek, mentek is le velem mert Krisznek hirtelen "fájni kezdett a hasa". Én gyerekekkel le, Krisz fát be a lakásba, aztán jött le, én fel elvégezni az utolsó simításokat és beengedni a Nagyszülőket. A forgatókönyv innen már a szokásos. Zene, sötét, csillagszóró és a két kipirult, meglepett kis arcocska...
Finom vacsora és rengeteg ajándék a fa alatt.
Másnap Éviékkel, Anyuékkal étteremben ebédeltünk, harmadnap pedig Évi mama finom sült kacsáját ettük Gödöllőn.
A Bartos Erika könyvek, a fiú Ken, a teáscsésze készlet, a balettos-zenés könyv, a nyaklánc és a többi szép ajándék nagy örömöt szerzett a lányoknak.
Az ajándékokat köszönjük a Jézuskának, az Angyaloknak a finom ételeket pedig a Nagymamáknak!

Néhány nappal Karácsony után:
-Dodika, mit kaptál a Jézuskától?
-öööö...KARÁCSONYT!!!!!!!!

madáretetés:
Éva mama névnapjára:
Bandi papa activytizik:
Ajándékbontás:
 
Karácsonyi ebéd :
Gödöllői ebéd:
Csillagszóró:
 
Kiskarácsony-Nagykarácsony:
Nagymamák és kisunokák:

 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése