2014. január 13., hétfő

Danáról

Danus belsőleg nem sokat változott az elmúlt években, külsőleg annál inkább.Mostanában gyakran belenézünk 1-2 évvel ezelőtti videókba róla és megállapítjuk, hogy óriási a változás. Bár nem mérem mostanában, de szerintem kb 19 kiló és 110-115 centi magas ez az 5 éves nagylány. Van is étvágya, ami a fogára való (még mindig inkább a húsételek), abból rendes adagot képes belapátolni. Amennyire nem volt kiskorában édesszájú, most annál inkább az, fülig ér a szája ha nassolásról van szó, első helyen áll persze a CSOKOLÁDÉ!!! Szóval megnőtt, erősödött és gyönyörű, enyhén hullámos hajat növesztett. Ez is nagy változás, hiszen kb 3 éves koráig kis golyófeje volt, semmi hajszerkezet.
A temperamentuma nem sokat változott. Egy békés, nyugodt, kiegyensúlyozott, alkalmazkodó kislány a mai napig is, akit csak Dorka tud kihozni a sodrából, ha váratlanul megharapja/csapja/marja. Ilyenkor persze torkaszakadtából kiabál és mindennek elmondja Dorkát.
Nehezen nyílik meg, idegen társaságban sokszor elbújik mögénk, félénkké, visszahúzódóvá válik. Van akivel pár perc után megtalálja a hangot (ilyen volt nyáron Luca v Gödöllőn Fruzsi) és teljesen felszabadult játékba kezd vele. Az óvodában inkább fiúbarátai vannak, Andris mellé színre lépett Ákos is, akik állítólag nemcsak játszótársai Danusnak, de szerelmesek is belé.
-Dana, honnan gondolod, hogy szerelmesek beléd ezek a fiúk?
-Hát mert mindig azon gondolkodnak, hogy kié legyen a Dana.


Kedvenc játékai a Barbie mellett a társasjátékok, logikai játékok és mostanában rengeteget rajzol az oviban és itthon is. A rajzon általában királylány, virág, ház, kutya vagy egy énekesnő látható az X-faktorból.
Félénksége ellenére van benne egy egészséges exhibicionizmus, szeret szerepelni, beöltözni, táncolni, balettozni és ilyenkor csak RÁ kell figyelni.
Próbáljuk Dodó mellet ezt a figyelmet megadni neki, de persze régóta Gödöllő az a hely, ahol Dana 200%osan megkapja az odafigyelést.


-Danus, szeretsz Gödöllőn lenni, ugye? Szerintem az a második otthonod!
-Nem Anya...az az első!


Ha éppen nem veszekszenek Dorkával akkor szerintem nagyon jó testvérek és ebben Danának óriási szerepe van. Tolerálja, elnézi Dodó kicsapongásait, viszont szinte mindig komolyan beveszi a játékba.


Ha újból megszületnék ilyen nagytestvért szeretnék magamnak.
Ha újból megszületnék ilyen lánygyermeket szeretnék magamnak.
Ilyen lányom van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése