2013. március 17., vasárnap

Együtt

Olyan hamar összenőttek a lányok. Nem tudom pontosan, de Dorka  kb fél éves lehetett, amikorra már bőven azonos volt a bio/életritmusuk. Kis eltérésekkel, de egyszerre keltek és aludtak el délután és este. Ugyanabban az időben ettek, fürödtek és pár hónapja sok közös játékuk is van. Dorka imád duplózni, gyurmázni, barbie babát öltöztetni-vetkőztetni, csőben bújkálni, piknikeset játszani, mindenre felmászni és onnan leugorni. Ezeket Danus is szereti, így ebben (is) nagy a harmónia. Egy ideje a Wc-re is közösen járnak, illetve járunk. És ülünk. Dana a Wc-n, Dodó a bilin, én a sámlin. És van úgy, hogy mindkettőjük produkál...Nem részletezem, hogy micsoda bűvészmutatvány két kézzel a két popsit, bilit, kezeket, kezemet tisztára varázsolni...
Danus egyébként is nagyon szolidáris. Ha Dorka megharap engem és én "kiemelem" az adott helyzetből, kiküldöm a szobából, Dana soxor megkérdezi tőle:-Dorka, elkísérjelek?

Danáról mostanában nem voltunk jó véleménnyel. Krisszel észrevettük, hogy nem fejlődik, nem okosodik, sőt inkább ellentétes folyamatok zajlanak le nála, fexik a földön, cumizik, nincs kedve semmihez. Mintha visszafejlődne. Kissé bepánikoltunk, hisz' nem ehhez voltunk szokva. Persze elsőre rögtön az óvodát tettük felelőssé (tanárként most visszaadom, amit mi kapunk a gimisek szüleitől...), hogy nem fejlesztik eléggé a mi szép és okos és, és...lányunkat. Azon gondolkodtunk, hogy kivesszük és beíratjuk a Sorbonne-ra. Ha-ha-ha.
Aztán az élet (és a könyvtár) elém sodort egy gyermekpszichológia könyvet, amelyben azt olvastam, hogy kisgyermekkori fejlődési szakasz tetőpontja 4-5 éves korra tehető. Itt lezárul és legközelebb 7-8 éves korban van egy fejlődési szakasz. Szóval NO PARA, Dana most nem visszafejlődik, hanem éppen hogy a tetőponton van!!! (még ha az embernek nem is ez jut elsőre eszébe ha látja miket csinál).
És a tetőponton ott van mellette a Kicsi is.

Dana legyen fenn a János-hegyen:



Mesére várva:
Kinek a játszócumi, kinek az ujja:
Ovis tornán:
Lassan lekopik a festék a babaházakról:

2 megjegyzés:

  1. Ugye az a tetőtéri tornaterem nem a Madách rajz terme? :-)
    Nálatok nem esnek hanyatt a lányok azokon a műanyag székeken? Én nem merem használni őket...

    VálaszTörlés
  2. nem a Madáché!nem jártam bent 1000 éve...
    a székről még nem borultak, de Dorka képes a fotelből leszaltózni a földre...

    VálaszTörlés