2013. január 10., csütörtök

Ünnepek



Hagyományaink vannak. Ez már biztos. Karácsony környékén még inkább:
1.) Krisz dacolva a fel-felröppenő hírekkel (kevés a fa, nem szabad az utolsó napra hagyni) mindig 24-én veszi meg a fát
2.) Amíg Dana figyelmét eltereljük ő becsempészi a fát a lakásba és elmennek ketten a Vörösmarty térre (az se baj, ha azon a délutánon már semmelyik árus nincs nyitva)
3.) Ezalatt a Nagyszülők megérkeznek és amikor Danus megérkezik mindenki felsorakozik, ég a csillagszóró, szól a karácsonyi zene ( ha Anya nem felejti el bekapcsolni a magnót)
4.) Halászlét eszünk a la Éva mama és rántott halat a la Györgyi mama
5.) Sokáig együtt vagyunk, eszünk-iszunk és jól vagyunk.

Idén valami őrült hosszú ideig tartott az ajándékok kibontása. Nem akartak elfogyni a csomagok, hiába ettünk volna már, még mindig talált Dana egy-egy csomagot a fa alatt. Nem drága ajándékok voltak, hanem sok szép dolog egyenként szépen becsomagolva. A kapott játékok, könyvek, ruhák azóta beolvadtak a többi közé és türelmesen várják, hogy rájuk kerüljön a sor. A Barbie-s mesekönyv, a Böngésző, a furulya, a dinoszauruszos puzzle nagy sikert aratott.
Karácsony első napján Éviék jöttek el hozzánk. Kriszre hárult a vacsora főzés és le a kalappal előtte. Megtartom...A póréhagymaleves, a burgundi marha , a mustáros sült hús nagy sikert aratott.
26-án Gödöllőn voltunk, Danát ott is hagytuk a Nagyszülőknek, ő ott, mi itthon pihentük ki az ünnepnapokat. Sok jó filmet láttunk együtt és külön-külön is. Mostanában újra imádom a filmeket. teljesen kikapcsol, ahogy elrepít egy egész más világba, ahova néha vágyom, vagy ahonnan jó visszajönni.
Az óév is a szokásos malacsütéssel, pezsgőzéssel zárult. És tervekkel:

1.) Danus januártól az oviban alszik mert ebben a téli időszakban bonyolult nekem az ingázás Dodóval a kezemben.
2.) Dorkánál mérsékelni az anyatej fogyasztását, hiszen 16. hónapját is betöltötte és mindent megeszik (karácsony után falta a töltött káposztát.)
3.) Krisszel elmenni valahova kettecskén mert megérdemeljük :)))

Jelentem, hogy minden pontban történt előrelépés!!! csak így tovább és már itt sem vagyunk!

A lányok aranyosak, Dana éli a négyévesek érzelemdús, gondolkodós, mesés világát és okosodik. Valamelyik nap találós kérdéseket tett fel nekem és amikor végzett az összes állat leírásával, azt mondta, hogy nehezebb emberes és országos kérdések jönnek.
-Melyik az az ország, ahol fehérek az emberek, magyarul beszélnek és mi vagyunk azok???? Megfejtettem.
-És ahol franciául? Ezt is kitaláltam.
-És ahol almául??? Passz. Dana segített:ALMAORSZÁG!!!

Dorkával is komoly, hosszú beszélgetéseket folytatok:
Én: -Dodóka megugatott a kutya?
Ő:-Igen.
Én:-Megijedtél?
Ő:-Igen!
Én:-Nem szereted a kutyát?
Ő:- Cicc.
Én:-A cicát jobban szereted?
Ő:-(nevetve) Igen.

 
 
Sok mindent mond már és pár mondatot is: Dana ide ül. Dana ügyes. Dodó is. Baba csicsijja. Anyáé. Másikat. Eltűnt. Hol van?
És táncol, táncol, ahogy anno Dana csinálta. Két klasszikus megy nálunk most nagyon. A gumimaci és a riszálom úgyis-úgyis. Ajánlom mindenkinek 0-99 éves korig.
Itt kezdtük a menüsort:

Aztán a gyerekek le is mozogták:


Másnap együtt beautóztunk a városba:
Szilveszterkor a kisebb kiskorú Anyuéknál maradt, mi pedig bementünk a Váci utcába:
Eltelt az év. Nőnek a lányok...








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése