2012. február 7., kedd

Itthon


Dorkával egy hetes kora óta szinte minden nap sétáltunk, egészen múlt hét csütörtökig. Amióta kint tombol a tél, mi bent vagyunk a meleg lakásban. Danussal szinte minden nap lemegy valaki, de Dodókát nem fagyasszuk le.

Az itthoni napok ráébresztettek arra, hogy mennyire egyforma minden nap és mégis teljesen más. Azért egyforma mert az ébredés-evés-alvás szinte hasonló időpontban kezdődik és végződik. Danus 7-8 óra között ébred és 20-30 perc mesenézés és egy bögre kakaó után magához is tér. 9 óra előtt keltjük Dorkát és reggeliznek a lányok.
Aztán délelőtt Danussal ketten kézműveskedünk, festünk, gyurmázunk, rajzolunk. Délben ebéd és kb 2-től alszanak a gyerekek. 4 körül uzsonna és este 7kor vacsora.Amíg Dana lenyugszik a tv előtt, addig Dorka fürdik. Dana mostanában elég rapszodikus a délutáni alvás tekintetében, de alvás nélkül is jókedvűen telik el a délután. Nagy kedvenc a társasjátékozás, amelyben elviseli a vereséget, de igazából nyerni szeret. Dorisz pár hete átállt a napközbeni három alvásról a kettőre és délelőtt 1, délután 2 órát alszik. Annyira furcsa, hogy 5 hónaposan teljesen beilleszkedett a családi ritmusba, ideális esetben 9 körül mindkét lány elalszik.

Dana igazán változatosan eszik, Dorka tápláléka még 100%-ban anyatej, de ahogy a kép is mutatja elkezdtük a hozzátáplálást.
Dorottya névnappal megkezdtük a farsangi szezont:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése