2015. december 7., hétfő

Dana szülinap

Készültünk,vártuk, visszaszámoltunk, eljött, elmúlt...de jövőre is lesz!!! Dana megöregedett... ( a gyerekbulin nem csak ő lett öregebb...mi, szülők is így éreztünk...:)
Olyan szép, nagy, okos hét évesünk van!!! Tudom,hogy túlzásnak tűnik, de én túlozhatok. És különben sem az.
Idén érdekes volt látni, hogy alakult a meghívottak névsora. Nem volt kérdés, Félix és Andris már többet jelent, mint óvodai barát, evidens volt, hogy a meghívottak között lesznek. Dana két barátnőt emleget szeptember óta. Sára és Bogi együtt jártak oviba, szeptember elején még szorosan összezártak,  Dana szomorkodott is eleget, hogy nem veszik be a játékba. ( de úgyis violettásat játszanak, azt meg nem ismerem...) Aztán nyitottak Dana felé és azóta mindig változik ki- kivel van/ nincs jóban. Igy történt, hogy bár Sára nagyon őrült a meghívónak, mire eljött a nov. 21. ,visszaadta a meghívót mert már nem barátok. Kész dráma!!! Szóval jött Bogi és Bodza.  Dorkával együtt hatan voltak a gyerekek, ideális létszám, tudtak párosával vetélkedni és nem szabadultak el az indulatok. Na jó, Andris bemosott egyet Félixnek, akinek majd ' elerett az orra vére,de hősiesen viselte a csapást.
Szóval szombaton megvolt a buli. Dana jól érezte magát és már alig várta a keddet, mert aznap ünnepeltük itthon Anyuékkal. Megkapta a rég' várt ajándékokat: bűvész doboz, elektromos fogkefe. Boldog volt , de kicsit elfáradt aznap este. Vasárnap összcsaládilag ebédelni mentünk kedvenc éttermünkbe.
Az iskolában is minden jól alakult, Dana éppen arra a hétvégére vihette haza az osztály maciját mert a héten ő volt a leg-leg-leg... Kell ennél több??? Hétfőre sütöttünk egy halom kekszet, tettünk a macira egy szülinapos csákót és úgy vittük vissza. Azon a héten volt a fogadó óra, gondoltam bemegyek kérdezek ezt -azt, bizonytalan voltam, hogy menjek - e? Gabi néni határozottan csak ennyit kérdezett: DANA miatt???? Dehogy jöjjön!!!. Nem dicsérek tovább, bár ez egy szülinapi bejegyzés. Mindene 90% felett, az osztályból benne van az elsők között tanulmányi eredménye, magatartása miatt. Pedagógus ivadék...
Krisztiánnak hála, hogy eszébe jutott,hogy éppen a születésnapján mentek el a Régió játékboltba, le vásárolni a rajzversenyen nyert ajándékutalványt . Dana magának egy ugató kiskutyát, Dodinak egy szép Anna figurát választott a Jégvarázsból. Ugye, nem kell mondanom, hogy Dorka mennyire beleszeretett, akarom mondani hisztizett a kutyusért...
És volt még egy élmény a héten, amit sose felejtek. Dorka Újpesten aludt, így volt egy szabad du- esténk hármasban. Ott tudtam lenni az adventi kézműves délutánon, aztán hazajöttünk, Danával beültünk a forró vízbe, Krisz pizzát rendelt, megnéztük az Agymanókat. És közben tényleg végig arra gondoltam, milyen jó nekünk, hogy hét éve megszületett nekünk Dana, akinél nem ismerek aranyosabb kislányt.











2 megjegyzés:

  1. Utólag kívánok boldog-boldog születésnapot Danának, és még sok ilyen büszke írást neked! :-)))

    VálaszTörlés