2010. október 27., szerda

Muzsika



Dana egy hét alatt túljutott a betegségen, a lázzal együtt a hiszti is elszállt és visszaköltözött a zenés jókedv a mindennapokba. Ez nálunk szó szerint értendő. Biztos minden kisgyerek szereti a zenét, de nekünk Dana az első és egyetlen, akinél ilyen korban már észrevesszük a zene iránti vonzalmát. Egész nap szól valami zene. Napközben rádió vagy cd, este 6 után pedig Krisz szolgáltatja a talpalávalót.Furcsa hallani egy 2 éves kislány szájából a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás c. számot, főleg az egy vodkától erős vagy és bátor sorokat, de ez megy itthon minden este...Krisz gitározik, Dana énekel.Megkülönbözteti már a számokat a rádióban és ami tetszik neki azt: "Jó zene"-megszólalással kommentálja. A gyerekdalok legtöbbjét kívülről fújja és pár hete első számú kedvenc lett Halász Judit, Danusnak A JUTKA NÉNI. Ma este megkérdeztem ki a kedvence, mire habozás nélkül rávágta, hogy Jutka néni és Vakondka.
Persze ilyen zenei vonzalomra Apukáján kívül a Nagyszülők is felfigyeltek, így Dana 2 éves korára jelentős hangszerállománnyal bír, amelyek közül első számú kedvenc a szájharmonika.
Egyszóval muzikális a manó, szájharmonikázás közben úgy néz ki, mint egy töpörödött utcazenész.El is gondolkoztam, hogy ha nem lenne ilyen hideg...
De nem küldöm ki a Vörösmarty térre, helyette viszont néptáncolni viszem, ahogy lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése