2012. november 15., csütörtök

Tök(jó)-buli

Nem vagyok híve a Nyugat majmolásának és megértem azokat is, akik tiltakoznak a Halloween-ünnep hazánkban történő elterjedése miatt. Mégis örömmel vettük át Krisszel a hagyományt, hogy október végén tököt veszünk és faragunk. Egyébként is előkerültek már a mécseseim, így simán jut abba a plusz 1-2-3 töklámpásba is. (Danus imádja elfújni a gyertyákat, alig bírjuk rábeszélni, hogy ne fújja el rögtön a meggyújtás után). Idén is buliztunk, itthon és vendégségben is. Az meg szerintem külön jó ebben az átvett ünepben, hogy a gyerkőcök beöltözhetnek. Így vált Vincéből kis Robin Hood, Biusból nyuszi és Danából dalmatakölyök:
vendégségben:
nálunk:

A vacsi is anti-hungaricum volt, de a gyerekek csak így kérték a hamburgert:
Aztán tök jó programokat találtunk még ki a hosszú 7végén. Voltunk a városban sétálni, kínai étteremben ebédelni és Budakeszin mammutfenyőket csodálni:

Jó napok voltak. És vannak azóta is.
Danát elvarázsolta a királylányok, tündérek világa. Szinte állandóan szerepjátékozunk, amiben ő a Csipkerózsika, ffi híjján (Krisz csak este jön meg és általában rögtön nekiáll a főzésnek, így nem királyfiskodik) pedig én keltem fel a puszimmal. Hercegnős puzzle-t rakunk ki és babákat öltöztetünk csodálatos ruhákba. Én partner vagyok ezekben, én is nagyon szerettem az öltöztetős papírbabáimat.
Dorka egy bohóc. Nagyon sok szót mond és még többnek mondja az első szótagját. A leggyakrabban használt szavai persze az anya, apa és a dada.
Azt hittem, hogy a második gyereknél már nincs az a nagy rácsodálkozás a gyerekre, mint az elsőszülött esetében. Tévedtem. Ahogy Dorka nézi, követi, utánozza, keresi a testvérét az maga a csoda. És ahogy együtt játszanak...
TÖK JÓ!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése